POLECAMY
Restauracje Sodexo działają zgodnie z koncepcją „Menu dla każdego”, zapewniając pracownikom pełne wyżywienie. Goście codziennie mogą sięgnąć po swoje ulubione produkty, m.in. z bogatej oferty dań mięsnych i wegetariańskich. Wśród propozycji dostępne są także różnorodne potrawy przygotowane bez dodatku tłuszczu, mąki, panierki, zasmażki i pozbawione glutenu. W ofercie nie brakuje również tradycyjnych polskich potraw, klasycznych dań kuchni międzynarodowej oraz dedykowanych posiłków na życzenie, przygotowywanych przez kucharzy w systemie show-cooking. Restauracje oferują także śniadaniowo-przekąskową linię Simply To Go, w skład której wchodzą m.in. kanapki, wrapy, warzywne i owocowe sałatki czy produkty, wśród których znajdują się świeżo wyciskane soki oraz jogurty z licznymi dodatkami. Zaproponowane pracownikom Danfoss menu uwzględnia sezonową dostępność poszczególnych produktów i jest dostosowane do kalendarza obchodzonych świąt.
W restauracji Danfoss Poland w Grodzisku Mazowieckim, tak jak we wszystkich lokalach Sodexo w Polsce, potrawy są przyrządzane codziennie, na miejscu, na bazie świeżych składników, pochodzących od sprawdzonych dostawców. Kucharze zamiast gotowych mieszanek przypraw oraz dodatków, wykorzystują wyłącznie składniki i przyprawy bez zawartości glutaminianu sodu, czyli chemicznego wzmacniacza smaku oraz zapachu. Posiłki są komponowane zgodnie z normą ISO 22000, gwarantującą jakość i bezpieczeństwo w procesie ich przygotowywania.
Przed otwarciem restauracji, w pomieszczeniach przeprowadzono prace adaptacyjno - remontowe, poprzedzone konsultacjami w zakresie funkcjonalności poszczególnych części obiektu...
Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- 6 drukowanych wydań magazynu Online Marketing
- Dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej
- Dostęp do czasopisma w wersji online
- Dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych
- ... i wiele więcej!