Dołącz do czytelników
Brak wyników

Biznesowe święta od kuchni

Artykuł | 15 grudnia 2015 |
203
Świąteczne spotkania biznesowe to idealna okazja do podziękowania pracownikom i kontrahentom za dotychczasową współpracę oraz złożenia sobie życzeń. To także doskonały moment, by zaprezentować swoją  firmę z jak najlepszej strony, również przez pryzmat serwowanych na wigilii dań. Co w tym roku trafi na firmowe, świąteczne stoły? Według kucharzy Sodexo Prestige nie zabraknie staropolskich postnych potraw, w szczególności pierogów z kapustą i grzybami oraz ryb. Hitami tegorocznych wigilii będą także wykwintne pieczone mięsa.

Świąteczne spotkania biznesowe to idealna okazja do podziękowania pracownikom i kontrahentom za dotychczasową współpracę oraz złożenia sobie życzeń. To także doskonały moment, by zaprezentować swoją  firmę z jak najlepszej strony, również przez pryzmat serwowanych na wigilii dań. Co w tym roku trafi na firmowe, świąteczne stoły? Według kucharzy Sodexo Prestige nie zabraknie staropolskich postnych potraw, w szczególności pierogów z kapustą i grzybami oraz ryb. Hitami tegorocznych wigilii będą także wykwintne pieczone mięsa.

POLECAMY

 

Choć polska kuchnia coraz częściej podąża za międzynarodowymi trendami kulinarnymi, święta są czasem, w którym stawiamy na tradycję i wysoką jakość. Szczególną atmosferę wigilijnej kolacji biznesowej, tworzą elegancko podane staropolskie potrawy, wykwintne przekąski i misternie wykonane desery. Ogromne znaczenie mają także stylowe, świąteczne dekoracje oraz profesjonalna obsługa kelnerska.

 

Z danych Sodexo Prestige wynika, że podczas wigilii biznesowych największym zainteresowaniem cieszą się dania wywodzące się ze staropolskiej kuchni oraz tradycyjne potrawy, które często możemy spotkać na naszych domowych stołach. Są to pierogi z kapustą i grzybami, kulebiaki, kapusta z grzybami, grzybowa z łazankami, a także makowce oraz serniki. Co ciekawe, przy większości zamówień klienci decydują się na inną rybę, niż tradycyjny karp. Wyjątkowym powodzeniem cieszą się: sandacz, łosoś oraz sum. Ponadto, coraz częściej oprócz postnych potraw, na stołach pojawiają się wykwintne dania mięsne, np. kaczka confit z musem z pieczonych jabłek czy pieczony schab w sosie piernikowym.

 

Pięciogwiazdkowa wigilia biznesowa

 

„Odpowiednia oprawa świątecznych przyjęć wymaga kompleksowego podejścia do organizacji. Należy nie tylko skomponować menu i dobrać stylowe dekoracje, ale także wybrać idealne miejsce. Nasi klienci często zamawiają cateringi do siedzib swoich firm, inni organizują spotkania wigilijne w jednej z 4 stołecznych restauracji Sodexo. Najbardziej wymagający wybierają naszą lożę VI...

Pozostałe 70% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • 6 drukowanych wydań magazynu Online Marketing
  • Dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej
  • Dostęp do czasopisma w wersji online
  • Dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych
  • ... i wiele więcej!
Sprawdź szczegóły

Przypisy